Wilgoć w silniku i zła praca silnika po odpaleniu.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mkapi
    Classic
    • 2016
    • 2

maly2st, wyjaśnisz mi to? Bo chyba nie do końca jarzę. Gość kupił ode mnie auto i on dostaje kasę za ubezpieczenie? Jesteś pewny, że tak to teraz funkcjonuje?
  • Tomekz
    Classic
    • 2013
    • 4

Witam!
    Posiadam Skodę Octavie I wyprodukowaną w 2000r. z silnikiem 1,6 8v benzyna. Auto posiada także sekwencyjną instalację gazową. Mam 2 poważne problemy z tym samochodem.

1. Silnik zalewa się od wody. Wystarczy niewielka ilość wilgoci by silnik zgasł. Wymieniłem już świece, kable oraz kopułkę z paluchem. Nie dało to żadnej poprawy. Sytuację załagodziło zamontowanie osłony pod silnik, jednak nadal przy intensywnych opadach silnik gaśnie. Nie mam pojęcia jaka część morze jeszcze powodować taki stan rzeczy.

2. Octavia posiada sekwencyjną instalacje gazową, jednak do uruchomienia potrzebna jest benzyna. I tu zaczyna się drugi problem. Otóż po odpaleniu zimnego silnika pracuje on strasznie nie równo, trzęsie się, czasem sam z siebie gaśnie. Gaśnie także od razu po naciśnięciu pedału gazu. Sytuacja taka trwa krótko, góra minutę po tym czasie silnik zaczyna pracować idealnie, pomimo że nie przełączył się jeszcze na gaz. Problem nie występuje gdy odpalam go na gazie, lub gdy silnik jest ciepły. Sprawdzałem już silnik trzema komputerami diagnostycznymi, jednak nie znalazło żadnych błędów.

Pierwszy raz proszę o pomoc na tym forum i liczę na pomoc. Jeśli ktoś miał podobne problemy niech napiszę mi jak go rozwiązał. Z góry dziękuję za pomoc

Komentarz

Pracuję...